فرقی نمی کند سازه شما صنعتی باشد یا مسکونی، در هر سازه ای، مقدار مشخصی از عایق بندی صوتی را نیاز دارید. در یک کارگاه یا کارخانه، بهتر است صدای ماشین آلات سنگین سوله های مجاور، پرسنل شما را اذیت نکند. در یک اداره، بهتر است سر و صدای خیابان مزاحم کار کارمندان شما نشود. و در خانه، بهتر است سرو صدای خیابان، یا صدای همسایه مجاور یا طبقات بالا و پایین، خواب کودک شما را برهم نزند.
برای عایق بندی یک سازه، بسته به اینکه تا چه حد میخواهید هزینه کنید و اینکه تا چه حد عایق بندی صوتی نیاز داشته باشید، باید به بخش های مختلف آن سازه توجه کنید. پنجره، کف، سقف، دیوارها و اتصالات از جمله بخش هایی هستند که در عایق بندی صوتی مورد توجه هستند.
عایق بندی صوتی ستون های بتنی
اگر ساختمان شما دارای ستون های بتنی است، می توانید قالب های آن را از جنس LSF انتخاب کنید، تا هم استحکام بیشتری داشته باشد و هم عایق بندی صوتی مناسبی در قسمت ستون های خود داشته باشید. پلی استایرن، یکی از مواد اصلی استفاده شده در LSF، یک عایق خوب صوتی و گرمایی است. در نتیجه می توانید اطمینان داشته باشید که گرما و سر و صدا از قسمت ستون های شما نشت نخواهد کرد.
عایق بندی صوتی دیوار ها
در سازه هایی که با فولاد سبک ساخته می شوند، می توان از روش های مختلف برای افزایش مقاومت صوتی استفاده کرد:
- تخته های گچی: تخته های گچی موسوم به X، علاوه بر سهولت و سرعت اجرا، مقاومت مناسبی دربرابر گرما و صورت ایجاد می کنند. این تخته با با جذب ارتعاشات صوتی موجود در فضا، خاصیت آکوستیک محیط بیرونی خود را به شدت افزایش می دهند. اگر به مقاومت صوتی بیشتری نیاز دارید، می توانید در هر دو سوی یک دیوار، از این تخته های گچی استفاده کنید. در نتیجه، صدای وارد شده به هر کدام از آنها، راهی برای خروج از سمت دیگر را نخواهد داشت. بنابراین، تنها صدایی که در اتاق شما شنیده خواهد شد، صدایی است که در همانجا تولید شده است.
- استفاده از مصالح جذب صدا: می توانید از مصالحی مانند پشم شیشه یا پشم سنگ، در دیوارهای سازه خود استفاده کنید. این مصالح نیز با جذب صدا، مانع انتقال ارتعاشات صوتی به محیط ای مجاور می شوند. لازم به ذکر است که این مصالح باید تمام سطح دیوار های شما را پوشش بدهند.