مقاومت لرزه ای یا مقاومت در برابر زلزله، یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده کیفیت یک سازه است. وزن، هندسه، فونداسیون، جنس مصالح، روش ساخت و ده ها فاکتور دیگر، تعیین می کنند که ساختمان شما تا چه حد در برابر زلزله مقاوم است. در گذشته تصور می شد که هرچه ضخامت دیوارها و به صورت کلی، وزن ساختمان بیشتر باشد، مقاومت آن نیز بیشتر است.
در هنگام زلزله، مانند این خواهد بود که ساختمان شما درون یک گهواره در حال تکان خوردن است. امروزه ثابت شده است که هرچه وزن ساختمان شما بیشتر باشد، سرعت این تکان خوردن بیشتر می شود و در نتیجه، احتمال فرو ریختن آن بیشتر می شود. در نتیجه، کاهش وزن ساختمان، امری بسیار ضروری است. این امر تا پیش از اختراع سازه های فوق سبک ممکن نبود.
امروزه با وجود سازه ها، مصالح و اتصالات فوق سبک، می توانید بدون نگرانی از افزایش وزن، ساختمان خود را در برابر زلزله مقاوم کنید. فولاد فوق سبک (LSF)، با استفاده از پیچ و اتصالات به ساختمان شما متصل می شود و نبست به سایر گزینه ها، تا 30درصد سبک تر هستند. در مقایسه با اتصلات جوشی، اینگونه اتصالات مقاومت بسیار بیشتری دربرابر ضربه و تکانه دارند.
انعطاف پذیری سازه، نقش زیادی در مقاومت آن دربرابر لرزه و تکانه دارد. سازه های جوشی یا فولادهای سنگین، بخاطر انعطاف پذیری پایین، در اثر تکانه های شدید در هم می شکنند. اما LSF بخاطر انعطاف پذیری بالا و اتصال با پیچ، بسیاری از ضربه ها و تکانه ها را اصطلاحا جذب کرده، توسط آنها تخریب نمی شود. یکی از دلایل عمر بیشتر سازه های ساخته شده توسط ال اس اف (LSF) نیز همین است.
با بررسی سازه های ساخته شده بوسیله LSF در مشهد توسط شرکت صنایع عمرانی انبوه سازان ایستا، در خواهید یافت که این سازه ها کاملا مطابق با استانداردهای زلزله ساخته شده اند.