همۀ ما با ساختمان سازی سنتی آشنا هستیم. در سازه های سنتی، تجربه محوریت همه چیز است. شاید در این گونه ساختمان ها برخی استاندارد های دولتی رعایت شوند، اما بدیهی است که استاندارد های فنی و مهندسی تا حدود زیادی نادیده گرفته می شوند. بدیهی است که نمی توان ایده آل های مهندسی را از این نوع سازه ها انتظار داشت. البته ناگفته نماند که در برخی شرایط، روش های سنتی گزینه مناسب تری هستند.
وقتی درباره استحکام ساختمان صحبت میکنیم، به یابد اسکلت های فلزی غول پیکر و یا ستون های بتنی بزرگ می افتید. ستون های بتنی استحکام بسیار بالایی دارند و وزن بسیار زیادی را تحمل میکنند. اگر می خواهید ساختمان بزرگ و مرتفعی بسازید، باید تمام وزن آن را روی اتصالات بتنی قرار دهید. در غیت این صورت، ساختمان شما به سرع آسیب دیده، امکان تخریب آن وجود دارد.
اما شاید نخواهید هزینه زیادی انجام دهید، یا اینکه ساختمان شما آنقدر ها هم بزرگ نباشد. در چنین شرایطی، می توانید از اسکلت بندی فلزی استفاده کنید. تیرآهن های 16 تا 24 سانتی متری، اسکلت این ساختمان ها را تشکیل می دهند و مقاومت شان برای ساختمان های اندازه متوسط کافی است. هزینه خرید و اجرای اسکلت فلزی، به مراتب کمتر از بتن ریزی است، اما خرید تیر آهن در ابتدا و بصورت یکجا باید صورت گیرد. درحالی که برای بتن ریزی، می توانید بصورت کم کم بتن را خریداری و اجرا کنید. در ساختمان های اسکلت فلزی، باید تمام اسکلت را یکجا اجرا کنید، اما در برخی شرایط، می توانید ساختمان های بتنی را طبقه به طبقه بسازید. یعنی پس از بتن ریزی طبقه اول، مراحل اولیه مانند دیوار چینی و کف سازی را انجام دهید، و سپس به سراغ طبقات بعدی بروید. به این صورت هزینه های شما هم اصطلاحا سرشکن می شود.
وقتی درباره سازه صنعتی صحبت می کنیم، منظور یک ساختمان کامل نیست، منظور یک بخش از ساختمان است که می تواند فلزی یا بتنی و یا حتی ترکیبی باشد. این سازه ها معمولا پیش ساخته هستند و مهندسان، بسته به نوع کار، آنها را انتخاب می کنند. در مواردی، چند سازه پیش ساخته با هم ترکیب می شوند تا طرح مورد نظر بدست آید.
LSF نوعی فولاد سبک است که سردنورد شده است. سازه های ساخته شده با LSF، بسیار سبک و در عین حال بسیار محکم هستند. این سازه ها از جنس پلی استایرن هستند و به همین خاطر وزن کمی دارند و در نتیجه نمی توانند بعنوان ستون اصلی بکار روند. اما در بخش هایی از ساختمان که اصطلاحا حمال نیستند، بسیار مفید و کاربردی هستند.
در این روش، از LSF بعنوان قالب بتن ریزی استفاده می شود. از آنجا که پلی استایرن، عایق قوی گرما و صوت است، ساختمان شما در این نقاط کاملا عایق بندی می شوند و طبیعتا از اتلاف انژی تا حدود زیادی جلوگیری می شود.
یکی از مهمترین مشکلات سازه های فلزی، جوشکاری است که باعث کاهش استحکام آن می شود. سازه های LSF معمولا بوسیله پیچ و مهره به هم متصل می شوند که طبیعتا بسیار مطمئن تر و محکم تر است. حتی در صورت نیاز، می توانید این سازه ها را پس از اجرا، دوباره باز کرده، اصلاح کنید. درحالی که در جوشکاری این کار بسیار سخت تر و در برخی موارد ناممکن است.
سرعت اجرا، تاثیر زیادی بر سود و زیان سازنده یک ساختمان دارد. افزایش قیمت مصالح، نوسانات قیمت مسکن و بسیاری دلایل دیگر، از جمله عوامل موثر در این امر هستند. به همین دلیل، بیشتر مهندسان به دنبال این هستن که سرعت ساخت یک سازه را تا حد امکان افزایش دهند.
سازه های پیش ساخته، همانطور که از نام آنها پیداست، از قبل در کارخانه طراحی و تولید می شوند. بنابراین، اجرای آنها نیز بسیار آسان تر و سریع تر است. شرکت صنایع عمرانی انبوه سازان ایستا، این امکان را به شما می دهد که قبل از شروع کار، قطعات و سازه های LSF را بر اساس نیاز خود طراحی کنید. به این ترتیب، در زمانی که شما مقدمات آغاز ساخت و ساز را فراهم میکنید، سازه های پیش ساخته LSF ساخته شده، به محل ارسال خواهند شد.
با توجه به سرعت اجرای سازه های پیش ساخته LSF نسبت به سایر سازه ها، می توانید برای مراحل بعدی فرآیند ساخت و ساز خود آماده شوید. از سایر مزایای استفاده از LSF، می توان به عدم نیاز به انبار داری اشاره کرد. این سازه ها، بلافاصله پس از طراحی آمادۀ اجرا هستند و به همین ترتیب، نیازی به انبارداری و نگهداری نیستند.
در ساختمان سازی سنتی، پس از پایان هر مرحله، باید مدتی صبر کنید تا سازۀ شما اطلاحا خشک شود. در ساختمان سازی نوین، سازه های پیش ساخته جایگزین بسیاری از مصالح می شوند و به همین دلیل بلافاصله پس از اجرای سازه های LSF، می توانید به سراغ مرحلۀ بعد بروید.
باتوجه به استانداردها و قوانین ساختمان سازی، سازه های سبک مانند ال اس اف را می توان بعنوان بنای اصلی در ساختمان های با حدکثر 5 طبقه استفاده کرد. به همین دلیل، مجموعه های ساختمانی کم ارتفاع را می توان با استفاده از سازه های فوق سبک، با هزینۀ بسیار کم و سرعت و کیفیت بالا ساخت.
در این ساختمان ها، معمولا فونداسیون و بنای اصلی ساختمان، با استفاده از سازه های پیش ساخته بنا می شود. سپس دیوارهای اصلی نیز به همین ترتیب ساخته می شوند. به این ترتیب، حدود نیمی از فرآیند ساخت ساختمان سازی تمام می شود.
شرکت صنایع عمرانی انبوه سازان ایستا، با تیم مجرب و متخصص، آمادۀ طراحی، ساخت، نصب و اجرای تمامی سازه های LSF می باشد.